Pikavippi

Pikavippi – Lainaa akuuttiin tarpeeseen

Pikavippi on pieni vakuudeton laina, joka otetaan yleensä, kun lainaa tarvitaan nopeasti 50 – 2000 euroa. Pikavippi maksetaan myönteisen lainapäätöksen jälkeen asiakkaan tilille heti.

Muista kuitenkin, että Suomen lain edellyttämällä tavalla, lainaa ei voida maksaa yöllä. Laina tulee nostaa tilille kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana.

💡 Vinkki: Löydät lisää tietoa pikavipeistä myös Varmalainan pikavippi -artikkelista.

 

Ilmainen pikavippi

Onko olemassa ilmaista pikavippiä?

Useat lainapalvelut houkuttelivat asiakkaita ilmaisella pikavipillä. Ehtoina kuitenkin oli, että pikavippi tulee maksaa takaisin tiettyyn eräpäivään mennessä, että lainan saa ilmaiseksi. Tuolta ajalta lainaan ei lisätä laisinkaan korkoa tai kuluja. Jos kuitenkin halusi lainaan pidemmän maksuajan, lisättiin lainaan hinnaston mukaiset palvelumaksut.

Vuonna 2019 suomessa säädettiin laki, joka laski kaikkien vakuudettomien lainojen nimelliskoron katoksi 20%. Myöhemmin tämä vielä puolitettiin 10% koronaan vedoten. Näiden toimien seurauksena pikavipit ovat poistuneet markkinoilta ja tilalle on tullut tavalliset ja edullisemmat pankkilainat. Lue lisää vuoden 2019 lakimuutoksesta Ylen sivustolta.

Huom. Jos tarvitset lainaa, lue tarkoin lainaehdot, koska lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen olet velvollinen maksamaan lainan takaisinmaksuehtojen mukaisesti. VertaaLainaa.fi sivustolla on kerrottu kuluttajalle tarkoin, mitä tarkoittaa laina? Kuka voi hakea lainaa ja miksi lainahakemus voidaan hylätä.

Kenelle pikavippi voidaan myöntää?

Tärkein ehto jokaisella lainaa myöntämällä pankilla ja rahoituslaitoksella on, että hakijan tulee olla täysi-ikäinen. Osa lainapalveluista voi vaatia hakijalta korkeampaakin ikää kuten mm. 20 – 23 vuoden ikää.

Muita tärkeitä ehtoja ovat, että hakijan tulee olla Suomen kansalainen, hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä. Kaiken sujuakseen mutkattomasti, hakijalla tulee lisäksi olla oma pankkitili sekä omat henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Muista täyttää hakemus aina huolellisesti ja rehellisesti. Huolimattomasti täytetty lainahakemus viivästyttää hakemuksen käsittelyä tai johtaa jopa lainahakemuksen hylkäämiseen.

 

Millaista lainaa tarvitset?

Lainaa hakiessa on hyvä miettiä millaiseen tarkoitukseen laina tulee?

Tällä hetkellä lainamarkkinoilla on seuraavanlaisia lainoja:

  • Pikavippi – Lainaa nopeaan ja akuuttiin lainatarpeeseen.
  • Kulutusluotto – Lainaa suurempi lainasumma isompaan hankintaan.
  • Laina, jolla onnistuu lainojen yhdistäminen yhteen selkeämpään kokonaisuuteen.
  • Joustoluotto – Jossa lainan kulut ja korko määräytyy käytön mukaan.
  • Lue lisää eri luottotyypeistä Kkv.fi palvelussa.

 

Pikavippi vai kulutusluotto?

Aina ei ole helppo arvioida paljonko tarvitsee lainaa? Lainalaskuri on siitä mukava työväline lainansuunnittelussa, että se antaa heti arvion miten lainasumma, laina-aika ja korko vaikuttaa lainan kuluihin ja lainanlyhennykseen.

Monelle on ollut apua lainalaskurin käytöstä, koska näin on huomattavasti helpompi suunnitella omaa talouttaan pidemmällä aikavälillä.

Laske lainalaskurin avulla lainamäärä, oli kyseessä sitten pikavippi, kulutusluotto tai jokin muu laina.