Lainalaskuri

Lainalaskuri – Laske arvio lainan kuluista

Harva pääsee elämässä eteenpäin ilman, että jossain vaiheessa täytyy ottaa lainaa. Eikä lainan ottamisessa ole mitään väärää, jos ottaa lainaa ilman vakuuksia harkitusti ja sen verran mitä tarvitsee. Mistä sitten tietää paljonko lainaa kannattaa ottaa, että lainanlyhennyksistä selviää ilman ongelmia?

Lainalaskuri on tässä lainanhakuvaiheessa oiva apuväline. Se ei kerro koko totuutta, mutta antaa hyvän suunnan sille minkä suuruinen laina sopii sinun talouteesi.

Lisää laskuriin harkitsemasi lainasumma ja arvioi millainen laina-aika sopisi kyseiseen lainasummaan. Laskuri laskee heti, millaiset kulut ja korkomaksut kohdistuvat kyseiselle lainasummalla sekä kuinka paljon tulet maksamaan lainaa kokonaisuudessaan takaisin. Näet myös lainanlyhennyserän kuukautta kohden, joka on todella tärkeä asia, kun lainan takaisinmaksu tulee janakohtaiseksi.

Kokeile myös Vertaalainaa.fi:n lainalaskuria.

Suunnittelu tuo varmuutta

Omaa talouttaan ei koskaan kannata laittaa liian tiukalle taloudellisesti. Lainaa miettiessä kannattaa jättää pelivaraa esimerkiksi, jos perheenjäsen sairastuu tai joutuu työttömäksi. Myös elämiseen, harrastuksiin ja lomailuun kannattaa jättää rahaa. Lainan maksaminen useiden vuosien ajan on iso päätös, joten sitä ei kannata tehdä ilman tarkempaa suunnittelua. Sen vuoksi on hyvä ottaa aluksi avuksi ilmainen lainalaskuri.

 

Lainalaskuri näyttää suunnan

Lainalaskuri laskee lainamääräsi. Ei ole väliä onko kyseessä pikavippi, kulutusluotto, autolaina, tai jokin muu laina. Kaikkia lainavaihtoehtoja voit syöttää laskuriin, kunhan muistat olla lainan suunnittelussa itsellesi rehellinen. Valitse lainalle realistinen todellinen vuosikorko, niin saat hyvän arvion miten lainasumma ja laina-aika vaikuttaa lainan kulu- ja korkomaksuihin.

Suurempien lainojen kuukausierien laskemisessa voit käyttää myös Ylen lainalaskuria.