Autolaina

Autolaina

Autolainan kilpailuttaminen ja oikeanlaisen lainan valitseminen on tärkeää. Autolaina on iso hankintaerä, joten lainan suunnittelussa kannattaa ottaa monet asiat huomioon.

  • Onko suunnitelmissa auton osto tai vaihto?
  • Tarvitsetko autoa varten autolainaa?
  • Onko vaikea päättää millainen autolaina kannattaa valita?

Autolainan voi ottaa joko autoliikkeen kautta tai lainapalvelulta. Jos otat autolainan suoraan autoliikkeestä, jää lainan kilpailuttaminen kokonaan pois. Mutta jos lainan kilpailuttaminen ei ole sinulle mitenkään tärkeää, niin helpointa on hoitaa auton rahoitus suoraan liikkeessä mistä ostat auton.

Jos kuitenkin haluat ennen rahoituksen ottoa kilpailuttaa lainan, onnistuu se nopeasti lainan kilpailutuspalveluiden kautta. Näitä löytyy netistä useita ja tarjottu laina on kertaluontoisesti tilille maksettava kulutusluotto.

Netistä haettava autolaina on monessa suhteessa hyvä ratkaisu, koska lainaa varten ei tarvitse hankkia takausta tai vakuuksia. Ilmaisen lainahakemuksen täyttämisen jälkeen, saat alustavan lainatarjoukset heti. Useat lainan kilpailutuspalvelut kilpailuttavat hakijan autolainan saman päivän aikana jopa 3o eri lainantarjoajalla. Tämä jos mikä antaa hakijalle hyvät mahdollisuudet löytää netistä edullinen sekä kilpailukykyinen autolaina.

Kuinka paljon autolainaa voi verkosta hakea?

Netistä auton ostoon haetaan kulutusluottoa. Pikavippi tai joustoluotto ei sovellu auton ostoon, mutta toki auton nopeaan korjaamiseen tai huoltoon.

Vinkki: Jos tarvitset auton huoltamiseen tai korjaamiseen heti lainaa, katso  pikavippi – Toisinaan auto jättää välille ja rahaa auton pikaiseen korjaamiseen tarvitsee heti.

Auton ostoon kuitenkin kannattaa ottaa kulutusluotto. Kyseinen laina on suuruudeltaan jopa 60.000 euroa, joten kalliinkaan auton osto ei jää tekemättä. Keskimäärin autolainaa otetaan 10.000 – 30.000 euroa.

Kuka voi hakea autolainaa?

Jokainen lainapalvelu määrittää omat lainaehtonsa hakijalle. Suurin vaihtelu lainaehdoissa koskee hakijan ikärajaa. Osa lainapalveluista myöntää autolainaa 18 vuotiaalle ja osalla ikäraja on jopa 23 vuotta. Ennen lainahakemuksen täyttämistä, muista tarkistaa millaiset ovat kyseisen lainanmyöntäjän lainaehdot. Näin nopeutat lainaprosessia eikä hakemus ole hylätty ainakaan sen vuoksi, että et täyttäisi lainaehtoja.

Muita ehtoja ovat esimerkiksi:

  1. Hakijan puhtaat luottotiedot ( lainaa hakevalla henkilöllä ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintää).
  2. Suomen kansalaisuus tai pysyvä osoite suomessa.
  3. Säännölliset palkka- tai eläketulot.

Onko autolainaa mahdollista saada ilman vakuuksia?

Kyllä. Netistä lainaa voi hakea ilman vakuuksia tai takausta. Vaikka kyseessä olisi suurempikin autolaina, on sitä hakijan mahdollista saada ilman vakuuksia. Tämä edellyttää kuitenkin, että hakijalla ei ole tiedoissaan luottohäiriömerkintää ja hänellä on riittävä maksukyky.

Jos haluat ottaa lainallesi rinnakkaishakijan, se on täysin mahdollista. Tällöin yhteishakijan on samoin 100% vastuussa lainan takaisinmaksusta kuin hakija. Yhdessä haettu laina antaa turvaa lainanlyhennyksiin sekä antaa lainalle paremmat ehdot. Lainanmyöntäjän luottotappio on pienempi, kun hakijoita on kaksi. Näin he pystyvät myöntämään suuremman lainan.

Autolaina vertailussa

Saadaksesi parhaat mahdolliset autolainatarjoukset, suosittelemme kilpailuttamaan lainan ennen lopullista lainapäätöstä.

Lainan kilpailuttaminen on helppoa ottamalla avuksi lainan kilpailutuspalvelun, esimerkiksi VarmaLaina.fi tai FiksuLaina.fi. Lainan kilpailuttaminen ammattilaisten avulla on nopeaa ja täysin riskitöntä. Saat yhden hakemuksen täyttämällä vertailtavaksesi jopa kymmeniä eri lainatarjouksia.

Lainan kilpailutuspalvelu kilpailuttaa hakijan lainahakemuksen noin 30 eri pankilla ja rahoituslaitoksella. Hakemuksen täyttäminen ja tarjouksien vastaanottaminen ei maksa hakijalle mitään eikä tarjouksiin tutustuminen sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen.

Vertailemalla autolainatarjouksia saat kattavan kuvan mistä löytyy edullisin laina.

Voinko yhdistää autolainan toiseen lainaan?

Kyllä voit. Lainojen yhdistäminen on monesti järkevää, jos henkilöllä on jo ennestään lainaa ja hän syystä tai toisesta tarvitsee lisää lainaa. Tällöin ei kannata pitää kahta erillistä lainaa, koska kahdesta tai useammasta lainasta kertyy päällekkäisiä kulueriä.

Lainojen yhdistäminen poistaa moninkertaiset tilinhoitomaksut, laskutuslisät ja korkomaksut. Lainojen yhdistäminen on monelle tuonut selvää säästöä ja selkeyttänyt talouden hallintaa.

Kuinka paljon otan autolainaa?

Selvitä alkuun ensin:

Millaisen auton olet ajatellut hankkia? Onko sinulla haaveissa täysin uusi auto vai käytetty? Tämä asia tietenkin vaikuttaa oleellisesti lainan määrään.

Onko auto sinulla jatkuvassa käytössä pidemmän aikaa? Jos näin on, kannattaa autoon satsata hieman enemmän rahaa ja ottaa autolainalle pidempi maksuaika.

Millaiseen autoon sinulla on varaa? Tässä kohtaa kannattaa olla itselleen rehellinen ja ajatella järkevästi. Autokaupoilla helposti sortuu ylilyönteihin. Hyvä vinkki on ottaa avukseen maksuton lainalaskuri, joka laskee arvion autolainasi kokonaiskustannuksista sekä kuukausierästä. Näin saat realistisemman kuva, kuinka paljon sinun on kannattavaa ottaa autolainaa.